Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Készítsen lekvárt a gyümölcsből, egyre jobban veszik!
Eperből, cseresznyéből, barackból a magyarok is készíthetnének több dzsemet, pürét, lekvárt. Ezek a legkedveltebb ízek Európában és alapanyagunk is volna hozzá. A szedd magad mozgalom vagy ivólének értékesítés mellett érdemes a lekvárfőzést is fontolóra venni, hiszen nagy hozzáadott értéket teremt - derül ki a NAK élelmiszeripari hírleveléből.
A gyümölcslekvár tradicionális élelmiszere mindennapi táplálkozásunknak.
5 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
NE DOBJ KI MINDEN SZEMETET, AMI A KONYHÁBAN KELETKEZIK: MUTATJUK, MIRE HASZNÁLD
A legtöbben gondolkodás nélkül kidobnak minden szemetet, ami a konyhában keletkezik, pedig nagyon sok olyan hulladék termelődik, amelyet komposztként a kertben is felhasználhatunk. A legalapvetőbbek ezek közül szinte minden háztartásban megtalálhatók, ugyanakkor figyeljünk oda arra, hogy nem minden konyhai maradék hasznosítható komposztként.
Szinte minden főzés alkalmával termelnek hulladékot a különböző zöldségek és gyümölcsök.
|
|
100. életévébe lépett az ország Bálint gazdája!
Legalább 40 évet letagadhatna Magyarország Bálint gazdája, sokan nem hiszik el, hogy 2019-ben a 100. életévébe lépett be, pedig így van! Nem régen előadást tartott, ahol az önellátás fontosságára hívta fel a figyelmet.
5 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Románia meglépte: durván csökkentették a bioélelmiszerek áfáját
A legkisebb, ötszázalékos szintre csökken Romániában a bioélelmiszerek és az agrártárca által hagyományos termékeknek minősített élelmiszerek, illetve a hagyományos, alkoholt nem tartalmazó italok általános forgalmi adója (áfa). Erről keddi ülésén hozott sürgősségi rendeletet a bukaresti kormány. Viorica Dancila miniszterelnök szerint az intézkedéssel az egyre népszerűbb, "magas minőségű, egészséges élelmiszereket" akarják hozzáférhetőbbé tenni a romániai vásárlók számára, ezzel is arra bátorítva őket, hogy egészségesen étkezzenek.
A bodza és gyógyhatásai
Megújítja falugazdász-hálózatát az agrárkamara
Átalakította falugazdász-hálózatát és annak ügyfélfogadási rendjét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Darabos Tamás, a köztestület főigazgatója szerint rugalmasabb rendszert építettek ki azzal, hogy átszervezték a falugazdász-körzeteket, a rendszeres ügyfélfogadási pontok számát pedig 1800-ról körülbelül 1000-re csökkentették. A falugazdászok az új rendszerben is eljutnak minden településre, és nincs napirenden a 650 fős hálózat szűkítése.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu