Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
6 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Így lesz édes a borsó!
Néhány egyszerű trükkel igencsak megnövelheti az élelmiszerek fogyaszthatóságát is!
Nem barnulnak be a fehér húsú zöldségek és gyümölcsök,ha rögtön a feldarabolás után kevés citromlével megpermetezi őket.
-,Ha csak néhány csepp citromlére van szüksége,kár felvágni a citromot.Szúrjon bele egy vastagabb tűt,és a lyukon nyomja ki belőle a szükséges mennyiséget.Így még jó néhány napig eláll a gyümölcs.
-,A megkeményedett sajtot áztassa tejbe,másnapra újra fogyasztható lesz.
6 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
A férfiaknak és a szerszámoknak is kell egy privát ház a kertben
Amikor a kertre gondolunk, magunk előtt látjuk a zöld gyepet, egy grillező sarkot, pár kellemes pihenést ígérő nyugágyat, a merészek pedig még egy medencét is. De valljuk be, hogy a valóságban a kerítés tövében ott hevernek a szerszámok, a terasz nagy részét elfoglalja a fűnyíró, a többi kerti kellékről már nem is beszélve
Az álmok óceánján úszva nem szoktuk figyelembe venni, hogy a kert karbantartásához, számos eszközre lesz szükségünk, amiket valahol tárolni kell.
|
|
Amikor virágzik a bodza májusban, máris gondolkodunk, milyen finomságot készítsünk belőle, hiszen a bodzaszörp, a fagyi, a tea és a különböző édességek sokunk kedvencei. Azonban kevesen tudják, nem mindegy, honnan szedjük és milyen fajtáé a virág.
A bodza nem csak egészséges, de finom is. Nem véletlenül szól sok recept és fortély a növény virágának felhasználására, már nagyanyáink is készítettek belőle gyógyszereket és ételeket.
Muskátli:A futótól a parasztig.
Ne kongjanak üresen balkonládáink,ültessük tele őket muskátlival! De vásárlás előtt vegyük számba,melyik fajta szeret a napon élni,és melyik virít inkább félárnyékban.
Speciális muskátliföldbe,vagy virágföldbe ültessük a töveket.A láda vagy a cserép alján mindig legyen vízelvezető nyílás.Lágy vízzel,sőt ha lehet,esővízzel öntözzünk.A sárguló leveleket és az elszáradt virágokat mindig törjük le.A betegségeket is megelőzzük és a dús virágzást is elősegítjük ezzel.Nyáron hetente táp oldatozzuk a virágzó muskátlikat.
Lázcsillapításra hársfa vagy bodza teát.
Immunrendszere és ellenálló képességének erősítéséhez nem elsősorban gyógyszerre van szüksége! Hanem olyan apróságokra,amelyeket a legtöbben nem is gondolunk fontosnak,pedig nagy megkönnyebbülést szereznek!
1-,Inhalálás sós vízzel.
Gyors javulást ígér torokfájás,torok gyulladás idején.
2-,Orröblögetés sós vízzel.
Nem a legkellemesebb dolog,mégis fontos.A sós öblítés növeli az orrnyálkahártya ellenálló képességét a vírusokkal és a baktériumokkal szemben.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu