Kertészet kert virágok növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kertészkedjünk együtt hírei

BUDDHA UJJA

Keleti eredetű, évszázadok óta termesztett táplálék -és gyógynövény.Nagy terjedelmű fává fejlődik. A tavaszi virágzásból ősszel és télen érleli a gyümölcseit, amelyek meglehetősen nagy méretűek, 1-3 kg-ot is elérhetik.

A citromsárga, vastag húsú termésekben magok ritkán fejlődnek. Húsa savanykás ízű, nem leveses. A termés 10-20 ujjszerű részre tagolt, egy kéz ujjaira emlékeztetnek. Lekvárnak és teának kiváló.

 

Forrás: http://tomtit.blog.hu/2008/11/10/buddha_ujja

Tovább 

Húsvéti kalács, ha kell, gluténmentesen is

A húsvéti asztal egyik főszereplője kétségtelenül a kalács, készüljön akár búzalisztből, akár gluténmentes alapanyagokból. Emlékszünk gyermekkorunk ünnepeire?

Sokszor tapasztaljuk életünk során, hogy egy-egy illat emlékek egész sorát indítja el bennünk. Egyes kutatások szerint a legmeghatározóbb illatélményeinket gyerekkorunkban szerezzük – amit akkor megszeretünk, egész életünkön át keresni fogjuk, ha pedig újra megérezzük, máris elönt minket egyfajta különös boldogság.

Tovább 

 
Bokros teendők - április

Beköszöntött Szent György hava, az első igazán élvezetes és tevékeny hónap a hobbikertészkedőknek. Gyönyörű nyárias idők van, élvezzük ki, és apránként végezzük el a tavaszi feladatokat, hogy egész nyáron élvezhessük munkánk gyümölcsét!kertésznapló tavasz

Bár mindenképpen némi testmozgással, földmunkával kell kezdenünk, akár ágyást, akár ládákat gondozunk, de áprilisban már sok zöldségfélét vethetünk szabadföldbe, egyenesen kint cserepekbe is (a városi teraszok védelmében még annál is többet), így ne felejtsük el beszerezni a magokat, sőt- már zöldség és fűszernövény palántákat is vásárolhatunk kedvünkre.

Tovább 

Liliomok telepítése

 

2016liliomA földben áttelelő liliomokat nyár végén, ősszel ültessük el. Az augusztus végi esőzésekkel ugyanis megszűnik a hagymák nyugalmi állapota. A hagymák új gyökereket, friss hajtásokat fejlesztenek, és a fagyok beálltáig kellőképpen megerősödnek.

A liliomok a legelegánsabb leginkább nyáron virágzó növények. Ne hagyjuk ki őket a kertünkből! Bár úgy mondják, nem könnyű liliomot nevelni, ám éppen hogy nehéz ennyire alkalmazkodó növényeket találni, mint a liliomok.

Tovább 

Együnk allergia ellen!



Folyamatosan tüsszögünk,folyik az orrunk,és viszketünk az allergia miatt? Csempésszünk az étrendünkbe minél többet a következő finomságok közül,és véget vethetünk a kínzó problémáknak!

Omega-3 Több kutatás is bebizonyította,hogy azok,akik sok omega-3-at fogyasztanak,kevésbé lesznek hajlamosak az allergia kialakulására,és az asztmás tünetek is ritkábban fordulnak elő náluk.Éppen ezért együnk minél több halfélét,például lazacot,tonhalat,de az olajos magvak is jó hatással lehetnek az egészségünkre.

Tovább 

Hogyan teleltessük otthon a leandereket?

Még nem késő behordani a díszkertből a kiültetett leandereket.A hazánkban megedződött leanderek zöme könnyedén elviseli a mínusz 5 Celsius-fokos léghőmérsékletet.Ha azonban elfagy a gyökér zónája,akkor fagykárt szenved a növény is
A leander a mediterrán térségből származik.Nem igaz,hogy létezik fagytűrő leander!Olyan van,hogy bátrabb kísérletező társaink kint hagyják télen és a leander átvészelte a fagyokat.Enyhébb teleken ez lehetséges,ha a növényt a gyökerével együtt kiemeljük a dézsából,mely gödröt ásunk neki,amit kibélelünk szalmával és friss marhatrágyával.majd a gyökértövek fölé felkupacoljuk a földet,és korhadó lombot rakunk a tetejére.A kemény fagyokat azonban nemképes átvészelni.

Tovább 

Miért nem komposztálható a diófa levele?



Minden ősszel visszatérő téma a diófa lombjának komposztálása.Bűn volna elégetni,mert szennyezi a levegőt.Ha a diófa lehullott,illetve a tetőkről,a csapadékelvezető csatornákból ki bányászott levelet zsákba szedjük,csak plusz költséggel viszik el a szemétszállítók.Hogy mit tesznek vele a hulladéklerakóban?Komposztálják!Most akkor komposztálható vagy nem?Oldjuk fel ezt az ellentmondást!
Ami a diófa lombjának komposztálása ellen szól,az egy vegyület.

Tovább 

 Pótolható a zöldségek számára fontos molibdén.




Homokos talajon gyakran lép fel a molibdén mikroelem hiánya.Kiskertekben szükséges tápelem már az enyhén savanyú talajokból is nehezen szívódik fel.
A molibdén hiánya különösen a káposztafélék,leginkább a karfiol,a brokkoli,de ugyanígy a fejes káposzta,a kelkáposzta,a bimbós kel és kínai kel esetében is halványodást,kékülést,szürkülést okoz.A káposztaféléknél már fiatal korban jól látszik a molibdén elégtelen felszívódása.Rendszerint  a legkorábban kizöldülő,illetve a legrégebbi levelek érközi szövetein figyelhető meg,hogy elszíneződnek a rostos szövetek.Gyakorlatilag lassú elhalás folyamatának leszünk tanúi,ha nem avatkozunk közbe.Ezek az elváltozások fokozatosan elhalnak,ami kezdetben úgy látunk,mintha eltorzulnának a levelek,hólyagosakká alakul a szerkezetük,mivel nem az egész káposzta pusztul el,hiszen az egészséges szövetek tovább növekednek.Csak akkor észleljük a kárt betegségként,amikor például a karfiol termése ( rózsája ) eltorzul,barnás fekete vagy barnás rózsaszín foltok képződnek.

Tovább 


egy-csokor-rozsabol-csodas-rozsa-ultetvenyed-lehet-igy-gyokereztesd-vagott-rozsat

EGY CSOKOR RÓZSÁBÓL CSODÁS RÓZSA ÜLTETVÉNYED LEHET! ÍGY GYÖKEREZTESD A VÁGOTT RÓZSÁT!

Ha nem vagy kertész, az nem azt jelenti, hogy nem tudsz csodás rózsákat nevelni. A tél a legjobb időszak a rózsák gyökereztetésére. Ha van néhány szál rózsád a vázában, akkor még hosszú ideig élvezheted a szépségüket, ha kigyökerezteted őket és elülteted. Megmutatjuk, hogyan kell a vágott rózsát gyökereztetni.

Csak egy szál rózsára van szükséged, amit stimulálni kell, hogy gyökeret eresszen, majd el kell ültetned.

Tovább 

Pitébe zárt sós és édes finomságok.

A középkori lakomák zárt pitéiben a szigetelő burokként szolgáló tésztában megfőttek a hozzávalók.
A tűzhely megjelenésével a készítési technikák kifinomultabbá váltak.
A konyhában az édes piték csak később bukkantak föl.A cukornádból nyert cukor ugyanis luxuscikknek számított a kora újkori kontinensen.Mézzel ugyan sok mindent édesítettek,de az édes töltelékkel készült piték,tészták és egyáltalán a desszertek megjelenésében 1 német kémikus találmánya jelentett fordulatot.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu