Kertészet kert virágok növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kertészkedjünk együtt hírei


A PORCSINRÓZSA ÜLTETÉSE ÉS GONDOZÁSA

 

undefined

 

A közkedvelt porcsinrózsa (Portulaca grandiflora) szinte minden kertben megtalálható, apró színes virágai júniustól szeptemberig folyamatosan nyílnak.

 

A porcsinfélék családjába tartozó egynyári dísznövény eredetileg Brazíliából származik. Ez a mindössze 10-15 cm magas dísznövény húsos vastag szárral és pozsgás levelekkel rendelkezik. Virágai rikító rózsaszín, sárga, és pink színekben pompáznak, amelyek varázslatos látványt nyújtanak a kertben nyáron, nemhiába, lett olyan népszerű házi kerti növény belőle.

Tovább 

  

Gránátalma kertbe, edénybe

A gránátalma igen régóta ismert gyümölcs, amelyhez sok monda, történet kapcsolódik. Nálunk is egyre népszerűbb, bár az országba kerülő sokféle változatból igazán nehéz kiválasztani a környezetünknek legmegfelelőbbet. Sok probléma adódik a termésképzéssel is. Szerencsére dísznövényként is megállja a helyét, és a termést inkább a boltban vásároljuk meg.

A gárnátalma (Punica granatum, Punicaceae) a gránátalmafélék családjába tartozik, bár sorolják a füzényfélék (Lythraceae) családjába is.

Tovább 

 

Sivár udvarok életre keltése

Aki az ország területét járja, mindenféle szívderítő látvánnyal találkozik. Az új lakótelepek környékén létesített parkokkal, pihenőhelyekkel, játszóterekkel. Annál elkeserítőbb sok helyen a régi építkezés, a magas házakkal körülvett szűk, sivár udvar, szürke beton. De egy kis ügyességgel és néhány órányi munkával lakásunk közvetlen környezetét barátságossá, élővé varázsolhatjuk.

 

Sivár udvarok életre keltése

Figyeljük meg udvarunkat, kap-e napsütést vagy teljesen árnyékban van-e.

Tovább 

 

A petúniákat nagyon sokan kedvelik mégis csak kevesek kedvenc növénye, mert sokan hálátlannak tartják.

Csodálatosan néz ki, amikor a kertészetben, virágboltban megvásároljuk.

Eltelik pár hét és azt látjuk, hogy szárai elkezdenek megnyúlni, lóg az egész növény.

Pedig akkor szép, ha tömören hozza virágait.

Ma már teljesen mást jelent a tűző nap fogalma, mint tíz évvel ezelőtt.

Magyarország éghajlata melegszik és a nyarak egyre forróbbak, nem árt tisztában lennünk vele, ma bármilyen növény, amihez azt a gondozási tanácsot kapjuk, hogy elviseli, vagy kifejezetten jól érzi magát a tűző napon, nem megfogadandó.

Tovább 

Spárga:ünnepi és különleges étel.




zöldségek királyához a szezonjában ( május első felétől június első feléig )jó áron hozzájuthatunk.Szezonban előfordul,hogy napjában kétszer is szüretelhetők a sípok-a spárga ehető részét sípnak hívja a szakirodalom.Íze semmihez sem fogható,nem hizlal,mégis tele van energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel.A legnagyobb termelője világviszonylatban Kína.
A növény megvastagodott,zsenge hajtásai kerülnek a tányérra,ezt nevezzük köznapi értelemben spárgának.Több mint 92 százaléka víz,10 dkg spárga csak 20 kalóriát tartalmaz.Elhanyagolható a szénhidrát-és zsír tartalma,annál jelentősebb a benne található rostok,vitaminok és ásványi anyagok mennyisége.Rendkívül magas a természetes aszparginsav-tartalma,amely az idegrendszer egészséges működésében meghatározó.Gatdag káliumforrás,nátriumtartalma alacsony,de foszfor,kalcium,magnézium,sőt vas is található benne,A-,B1-,B2-,B6-,C-és E-vitamint,sőt folsavat is rejtenek a spárgasípok.

Tovább 

network.hu

MIRE HASZNÁLJUK A KÁVÉZACCOT?


Nem kell feltétlenül kidobnunk a kávézaccot, miután lefőztük a kávét. Ha van kertünk, akkor kipróbálhatjuk az alábbi ötleteket.

1. Színezzük át a virágot!
Hogyan? Szórjunk rendszeresen kávézaccot a hortenzia köré, ettől megváltozik a föld pH-értéke –, savanyú lesz a talaj tőle – így a rózsaszín és fehér hortenziák kék színben tündökölnek majd. Sőt a rózsa és a muskátli színe is intenzívebb lesz a kávézacctól.

Tovább 



undefined


A világ egyik legegészségesebb gyümölcse az eper.És a legfinomabb is.Minél többet fogyasztunk belőle,annál karcsúbbak leszünk tőle!
Itt az eper szezonja,az egészséges élvezet ideje.A csókos csodák finomak és több mint 300 biológiailag értékes anyagot tartalmaznak.
Fogyaszt:Az eper 10 dekájában csak 30 kalória van,és rengeteg hasznos ásványi anyagot tartalmaz,ami elősegíti a fogyást.A mangán tartalma segíti a zsírégetésért felelős enzimek,valamint az anyagcserét serkentő pajzsmirigy hormonok termelődését.A benne lévő kálium és az aszparaginsav nevű fehérjeépítő-kocka vízhajtó hatású:a kötőszövetet feszessé teszi.

Tovább 

Mi a titka a mindig üde fűszerkertnek?






                             Már az ókorban tudták,hogy az illatos füvek gyönyört,lelki megnyugvást okoznak.Saját termesztésű friss fűszernövényt a mai kertészek számos célra szednek:ízesítésre,salátákhoz,tartósításra,savanyításra és pácolás céljaira,teához,epe és gyomorbántalmak,borogatások,bőr-és sebkezelés céljaira.
Mielőtt meghatároznánk a fűszerkert helyét,gondosan figyeljük meg,milyen a széljárás,mennyi napfény éri a talajt,jó-e a vízelvezetés,hol vannak esetleg fagyos zugok.

Tovább 

Komposztáló WC a kertben

 

 

 

Kiskerttulajdonosok, szőlősgazdák, gyümölcsészek vagy a tájat járó kirándulók mind szembesültek már azzal a kellemetlen helyzettel, amikor kedvenc időtöltésüket beárnyékolja, hogy a „civilizált” világunkban megszokott angol WC nincs a közelben.

Mosolyogva, szemlesütve, zavartan beszélünk e témáról, pedig több szempontból nagyon jelentős (sajnos nagyon káros) hatású az emberiség jelenlegi székelési gyakorlata.

Tovább 

Nagyi még így készítette az ételízesítőt - semmilyen vegyszert nem tartalmaz.

 

  A nagymamám mindig készített ételízesítőt, nagyon régen kerestem a receptet, most megtaláltam. Mi is van benne pontosan?

 Hozzávalók: 

  • 2 kg sárgarépa,
  • 1 kg zeller,
  • 1 kg fehérrépa,
  • 1 kg hagyma,
  • 1 kg karfiol,
  • 1 kg karalábé,
  • 1 kg káposzta,
  • 1 kg Tv paprika és kápia paprika vegyesen,
  • 1 kg só,(Himalája)
  • 1 nagy csokor petrezselyem és  1 csokor zeller levél.


A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu