Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Főtt sonka nélkül nincs húsvét.
A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Melyek a leggyakoribb konyhai fűszernövények? Mely fűszernövény mely fogáshoz illik? Milyen gyógyhatással rendelkeznek?
„Fűszereket a só helyett“- így hangzik a modern konyha jelmondata. Ez nem csupán egészséges, hanem a különféle fogások sokkal ízletesebbek és érdekesebbek is általa. Ezen kívül a zöldfűszerek magas vitamintartalommal rendelkeznek, és a legkülönfélébb pozitív hatással vannak szervezetünkre. Mindenekelőtt azonban összehasonlíthatatlanul finomak, és illóolaj tartalmuknak köszönhetően kellemes illattal árasztják el konyháját és kertjét.
|
|
Saját görögdinnyét termeszthetsz szuperkicsi helyen
Ugyanis futtatni lehet a dinnyét, a többi tudnivalót pedig 9 pontban mutatjuk be az alábbi írásban.
Ha valaki esetleg azért nem nevelt eddig görögdinnyét, mert túl kicsi a kertje, nem kell tovább várnia! Minden további nélkül termeszthetünk görögdinnyét egy kis méretű, kb. másfél négyzetméteres magaságyásban is – feltéve, ha ehhez növényfuttató rácsokat is használunk.
Kedvező körülmények között egyetlen tő növény egy 4-5 méteres körben is szétterjedhet a földön.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Sóska és spenót.
Mitől szupersövény a turkesztáni szil?
A csodasövény, a növényvilág specialistája több szempontból is, amikről rövidesen fellebbentjük a fátylat. Egyre többen keresik, vásárolják, ezért is érdemes vele közelebbről megismerkedni.
Eredetét tekintve Ázsiából származik. Ebből nemesítették ki a szilnek egy rendkívül gyorsan növő változatát. Évente képes akár 0,8-1 métert is nőni. Ezt a növekedési tempót más növény nem képes produkálni, ezért aki hamar szeretne kész sövényt látni kertjében, vagy parkokban /kertépítők figyelem!/, annak feltétlenül figyelmébe ajánljuk.
Mit üzent Neked a férfi a nőnapi virággal?
Virág neve |
Jelentése |
Amarillisz |
Büszke vagyok rád, büszke vagyok, hogy ismerlek! |
Árvácska |
Komolyak a szándékaim. |
Bazsarózsa |
Derűs életet, boldog házasságot kívánok! |
Ciklámen |
A lemondás, a búcsúzás virága. |
Frézia |
Mindig megbízhatsz bennem. |
Gyöngyvirág |
A megbecsülést, a tisztességes szűzi szándékot bizonyítja. |
Harangvirág |
Mindenem a tied, imádatom mindörökké tart. |
Kalács nélkül nincs húsvét.
A lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Böjt-40 nap húsvétig.
A naptár szerint beköszöntött a tavasz, ezért az időjárástól függően kezdődhetnek a növényekkel kapcsolatos munkák. A következőkben néhány tanácsot szeretnénk adni, hogy milyen munkák várnak ránk márciusban a kertben.
Kerti munkák - március
Virágok és társaik
A dézsás- és cserepes növények átültetésének ideje |
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Petrezselyem: ízében az ereje. Vagy mégsem?
A magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyaga. Annyira ismert, hogy szinte nem is veszünk tudomást róla. Bezzeg, ha nem lenne?
Belső értékek
Bár elsősorban íze miatt fogyasztjuk, kedvező mellékhatásként elmondható a petrezselyemről, hogy vitaminban gazdag növény. Annak ellenére, hogy alapvető alapanyag a konyhában és egy igazi húsleves, a rizs illetve az újkrumpli is elképzelhetetlen nélküle, nem árt jobban beleásni magunkat és megtudni mit rejt valójában.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás