Kertészet kert virágok növények: blog

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi cikkek

Még régebbiek 

Kertészkedjünk együtt hírei

Főtt sonka nélkül nincs húsvét.




A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.

Tovább 

Fűszer kisokos

Melyek a leggyakoribb konyhai fűszernövények? Mely fűszernövény mely fogáshoz illik? Milyen gyógyhatással rendelkeznek?

„Fűszereket a só helyett“- így hangzik a modern konyha jelmondata. Ez nem csupán egészséges, hanem a különféle fogások sokkal ízletesebbek és érdekesebbek is általa. Ezen kívül a zöldfűszerek magas vitamintartalommal rendelkeznek, és a legkülönfélébb pozitív hatással vannak szervezetünkre. Mindenekelőtt azonban összehasonlíthatatlanul finomak, és illóolaj tartalmuknak köszönhetően kellemes illattal árasztják el konyháját és kertjét.

Tovább 

 

Saját görögdinnyét termeszthetsz szuperkicsi helyen

Ugyanis futtatni lehet a dinnyét, a többi tudnivalót pedig 9 pontban mutatjuk be az alábbi írásban.

Ha valaki esetleg azért nem nevelt eddig görögdinnyét, mert túl kicsi a kertje, nem kell tovább várnia! Minden további nélkül termeszthetünk görögdinnyét egy kis méretű, kb. másfél négyzetméteres magaságyásban is – feltéve, ha ehhez növényfuttató rácsokat is használunk.

Kedvező körülmények között egyetlen tő növény egy 4-5 méteres körben is szétterjedhet a földön.

Tovább 

Sóska és spenót.


                                    Sóska és spenót.

A gasztronómiában akad néhány alapanyag,amit az ember vagy nagyon szeret vagy nagyon utál.Ilyen többek között a sóska és a legvadabb ellenérzéseket is kiváltani képes spenót.


Mellesleg ezek a húsvét előtti nagycsütörtök slágerei.
A perzsa ősöktől származó spenót karrierje nagyjából a 7.században kezdődött,amikor a nepáli király ajándékként 647-ben Kínába megérkezett a ,,perzsa zöld".A spenót-vagy más néven paraj-Spanyolországból kiindulva hódította meg az öreg kontinenst.Angliában sokáig spanyol zöldségként tartották számon.

Tovább 

Mitől szupersövény a turkesztáni szil?

csodasövény, a növényvilág specialistája több szempontból is, amikről rövidesen fellebbentjük a fátylat. Egyre többen keresik, vásárolják, ezért is érdemes vele közelebbről megismerkedni. 

Eredetét tekintve Ázsiából származik. Ebből nemesítették ki a szilnek egy rendkívül gyorsan növő változatát. Évente képes akár 0,8-1 métert is nőni. Ezt a növekedési tempót más növény nem képes produkálni, ezért aki hamar szeretne kész sövényt látni kertjében, vagy parkokban /kertépítők figyelem!/, annak feltétlenül figyelmébe ajánljuk.

Tovább 

Mit üzent Neked a férfi a nőnapi virággal?

Virág ajándék

Virág neve

Jelentése

Amarillisz

Büszke vagyok rád, büszke vagyok, hogy ismerlek!

Árvácska

Komolyak a szándékaim.

Bazsarózsa

Derűs életet, boldog házasságot kívánok!

Ciklámen

A lemondás, a búcsúzás virága.

Frézia

Mindig megbízhatsz bennem.

Gyöngyvirág

A megbecsülést, a tisztességes szűzi szándékot bizonyítja.

Harangvirág

Mindenem a tied, imádatom mindörökké tart.

Tovább 

Kalács nélkül nincs húsvét.



lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.

Utolsó hozzászólás

Garáz József üzente 8 éve

Jó receptek. Nekünk a medve hagymás nem jött be.

Tovább 

 Böjt-40 nap húsvétig.


böjt az érzéki élvezetek,különösen a táplálkozás korlátozását jelenti.Eredetileg vallási fogalom.Az önkéntes megvonás napjaiban-heteiben az energiát nem az élelmiszerekből,hanem testünk táplálékraktárából nyerjük.Már a perzsák,az egyiptomiak,a görögök,sőt az indiánok is ismerték a böjt,azaz a lelki elmélyüléshez vezető utat.
A nagyobb vallási böjtöt tavasszal és ősszel vannak,egybeesnek az egészségügyi szempontból ajánlott időszakokkal.A böjt vallásos gyakorlata a bűnbánatot,az áldozathozatalt és a megtisztulást szolgálja.Ebben az időszakban nem főztek,sütöttek állati eredetű zsiradékkal:a nagyböjt kezdete  előtt a kamrába tettek mindent,amire 40 napig nem volt szükségük ( zsíros edényeket,szalonnát stb ).

Tovább 

Márciusi tennivalók a kertben!

 

 

Márciusi tennivalók a kertben!

A naptár szerint beköszöntött a tavasz, ezért az időjárástól függően kezdődhetnek a növényekkel kapcsolatos munkák. A következőkben néhány tanácsot szeretnénk adni, hogy milyen munkák várnak ránk márciusban a kertben.

 

 

 

 

 

Kerti munkák - március

 

Virágok és társaik
cserepes-novenyek-atultetese
A dézsás- és cserepes növények átültetésének ideje 
  • A fagyok elmúltával felébreszthetjük a rózsát téli álmából: a takarást megszüntethetjük és metszhetjük - akkor megfelelő az időpont, ha virágzik az aranyfa (Forsythia).

Tovább 

Petrezselyem: ízében az ereje. Vagy mégsem?

A magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyaga. Annyira ismert, hogy szinte nem is veszünk tudomást róla. Bezzeg, ha nem lenne?

Belső értékek

Bár elsősorban íze miatt fogyasztjuk, kedvező mellékhatásként elmondható a petrezselyemrőlhogy vitaminban gazdag növény. Annak ellenére, hogy alapvető alapanyag a konyhában és egy igazi húsleves, a rizs illetve az újkrumpli is elképzelhetetlen nélküle, nem árt jobban beleásni magunkat és megtudni mit rejt valójában.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu