Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lajos szelet
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojásfehérje
35 dkg cukor
25 dkg darált dió
15 dkg darált keksz
12 gramm sütőpor
4 evőkanál víz
A krémhez:
6 db tojássárgája
3 dl tej
3 púpozott evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
25 dkg cukor
5 dkg csokoládé
25 dkg vaj
A tetejére:
3 dl tejszínhab
A díszítéshez:
2 teáskanál csokoládé ízű pudingpor
3 teáskanál cukor
2 teáskanál étolaj
1,5 dl víz
Elkészítése:
A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,majd hozzá keverjük a sütőporral,keksszel elkevert diót.
A tészta masszát 4 evőkanál vízzel lazítjuk.
A tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük,mint egy piskótát.
Krém készítése:
A tojássárgákat a liszttel,kakaóporral ,tejjel simára keverjük és felfőzzük.
Közben bele tördeljük a csokoládét is és sűrű krémmé főzzük.
Kihűtjük és a kihabosított vajjal jól kikeverjük.
A kihűlt süteményen elsimítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre tesszük,nem simítjuk el teljesen.
A csokis pudingport a cukorral,olajjal,vízzel felfőzzük és langyosan a tejszínre csurgatjuk és egy villával a tejszínbe fésüljük.
Régi receptem,egy kis módosítással.
Nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!