Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Higgyünk a szigorú ellenőrzésnek!
Nem feltétlenül szennyezett és ártalmas minden friss zöldség és gyümölcs,ami nem ellenőrzött ( bio-vagy öko ) termelésből származik.Inkább bízzunk a hataiban,azon belül pedig a kiskertből származó konyhakerti veteményekben,mint a külföldi,az Európai Unión kívüli nagy gazdaságok tömegcikkeiben.Bizonyítékként álljon itt az EFSA ( Európai Élelmiszer biztonsági Hatóság )2015.évi jelentésének részlete:,,A Magyarországon vett minták 46,8 százaléka tartalmazott vegyszermaradékokat a határérték alatt, 1,5% pedig a határérték fölött".
Egészen pontosan a 2072 zöldség-,gyümölcs-,gabona-és más növényi mintának több mint a fele megfelelt az előírásoknak,kevesebb,mint a felénél volt tűrhető vegyi szennyezés,és 24 mintában volt egészségkárosító vegyszer.Ugyanezt az arányt igazolják a korábbi jelentések is,2009-től 2011-ig összesen 54 esetben találtak veszélyes vagy tiltott vegyi szennyezést a friss növényi élelmiszerekben.Leginkább az uborka,a paprika,a fejes saláta,a retek,a csemegeszőlő,a köszméte,a szilva,a földieper,a citrom,a narancs és a grapefruit héja volt aggasztó mértékben szennyezett.A jelentésből ugyan nem derül ki,a gyakorlott vásárló azonban a csomagolásból ellenőrizni tudja,hogy például a paprika marokkói vagy jordániai-e.Mert kiderült,hogy az említett közel-keleti országokból behozott üvegházi zöldségek ( télen a saláta,a retek,a paprika ),valamint az indiai csemegeszőlő volt a megengedett mérték felett permetezve olyan szerekkel,amelyek az EU - ban már nem engedélyezettek.
Megbízhatók és garantáltan GMO - mentesek a privát védjegyek is,amilyenek a közismert német Demeter,Naturland,BioAustria,BioSuisse vagy a hatai Biokultúra.
Király László írása.
Forrás: TVR Újság 2016.szeptember 12-18. 37.Hét.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
PÉNZTÁRCABARÁT MEGOLDÁSOK A KERTBE: ÍGY TURBÓZZÁK FEL A NÖVÉNYEKET AZ ÉLELMES GAZDÁK
ÜTŐS TIPPEK KERTÉSZEKNEK: EZEKKEL A TRÜKKÖKKEL RENGETEG IDŐT ÉS PÉNZT TAKARÍTHATSZ MEG
járványkor sem pihen a jó kertész
AZ ÁRNYÉKBAN IS VAN ÉLET: EZEK A ZÖLDSÉGEK A KERT SÖTÉT OLDALÁN IS MEGTEREMNEK