Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
4 egész tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
4 ek. víz
kevés citromlé
1 csg. sütőpor
1 csg. vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
1 csg tejszínes pudingpor
3 ek. porcukor
3 dl tej
10 dkg Rama margarin
25 dkg gesztenye massza
fél üveg cukrozott rumos meggy8házilag tettem el)
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük,hozzáadagoljuk a tojássárgákat,a vizet,tovább keverve a citromlét és a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát ketté vesszük.
Az egyik felébe keverjük a kakaóport.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral ,az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna,illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva.
A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam,egyikbe a barnát,a másikba a sárgát töltöttem).
Két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva.
Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok.
Ezután a tésztát majd megsütjük,majd lekvárral vagy tetszés szerinti krémmel megtöltjük.
A megsült tésztát tiszta konyharuhára feltekerjük,mint a hagyományos piskótatekercset.
A tetejére vékony rétegben porcukrot szórunk,hogy szépen látszódjanak a zebracsíkok.
A krém készítése:
A pudingport a cukorral,tejjel simára keverjük és felfőzzük.
Amikor kihűlt hozzákeverjük a kihabosított margarint és a gesztenyemasszát.
Betöltjük a tekercsbe,magozott meggyel megszórjuk és feltekerjük.
(aki krémesebben szereti,készítse másfél adag krémmel.)
A tekercs felszeletelésekor minden szelet új mintát mutat.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!