Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
hozzávalók / 6 adag
10 db tojás (9+1 nyersen a végén)
4 db zsemle
1 kis db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb)
3 gerezd fokhagyma
1 bögre zsemlemorzsa (hempergetéshez és esetlg a masszába)
só ízlés szerint
elkészítés
A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam).
A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit.
Amikor elkészül a hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze.
Alaposan csavarjuk kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Forrás:http://www.nosalty.hu/recept/petrezselymes-tojasfasirt
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!