Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
22 dkg Rama vagy vaj
17 dkg porcukor
2 csg vaníliás cukor
4 db tojás
23 dkg liszt
5 ek. tej
2 tk. sütőpor
Rátét az alsó lapra:
5-10 dkg olvasztott csokoládé
A felső lapra:
2-3 ek. eper lekvár
Továbbá:
felezett eper (kb 30 dkg
A krémhez:
4 púpos teáskanál zselatin(1 dl vízben feloldva)
25 dkg túró
2 ek. citromlé
3 dll tejszín (Hullala,Oké habmester vagy Meggle,ki mit szeret használni,de nem főzőtejszín)
8 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásokat a margarinnal,cukrokkal habosra keverjük,hozzáadjuk olvasztott margarint(nem melegen),a tejet,tovább keverjük ,majd óvatosan hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy nagy méretű gáztepsit sütőpapírral kibélelünk,a masszát beleöntjük,elsimítjuk és 180 fokon világosra sütjük.
A megsült vajas piskótáról a papírt lehúzzuk,majd porcukorral meghintett tálcára tesszük,hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A zselatint a vízben feloldjuk.
A tejszínt keményre verjük.
A túrót a cukorral,citromlével habosra keverjük.
Ezután a túrókrémhez öntjük a feloldott zselatint,majd apránként a tejszínhabot.
Jó keményre verjük.
Betesszük a hűtőbe.
A kihűlt tésztánkat hosszában ketté vágjuk.
Az alsó lapot lekenjük olvasztott csokoládéval,majd kirakjuk felezett eperrel.
A túrókrémet ráöntjük,egyenletesen elsimítjuk.
Körbe egy keretet készítünk alufóliából a tészta köré.
A másik lap alsó felét lekenjük lekvárral és a krémet befedjük.
Kezünkkel a fóliát a sütihez nyomkodjuk,hogy egyenletes legyen körben a tésztánk.
Ebből az adagból 20 nagy szelet lett.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Én este készítettem,másnap szeleteltem.
Porcukorral a süti tetejét meghintettem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!