Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 ek tejföl
1 ek 10% ecet
vagy bor
1,5 dl langyos sós víz
A hájhoz:
40 dk g darált háj
25 dk liszt
1 ek rum
Elkészítése:
A hájat a liszttel,és a rummal jól összedolgozzuk.
A tésztához valókat összegyúrjuk,kicsit pihentetjük.
Kinyújtjuk vékonyra és a háj 1/3 részét rákenjük.
Összehajtogatjuk és 20 percet hűvös helyen pihentetjük.
Aztán újból kinyújtjuk és a megmaradt hájnak a felét rákenjük és ugyanúgy járunk el,mint előzőleg.
Majd ismét nyújtás,maradék háj kenés,összehajtás,pihenés.
Aztán kinyújtjuk kb. 3-4 mmm és tetszőlegesen töltjük.
Diótöltelékkel és baracklekvárral töltöttem.
Muffinsütőben 6 db fahéjas almás rózsát is sütöttem.
Ehhez 1 db almát használtam fel.
Az almát megmostam.
Héjasan vékonyabb szeletekre vágtam,majd vízben,fahéjjal,cukorral,citromlével ízesítve megfőztem vagyis csak addig,hogy majd hajlítható legyen.
Csíkokat vágtam,fahéjas kristálycukorral megszórtam és az alma szeleteket rátettem,majd felcsavartam.
Olajozott muffin formába tettem és sütöttem,200 fokra előmelegített sütőben.
A megsült süteményeket vaníliás porcukorral megszórtam.
Molnár Jutka receptje alapján.
Köszönöm.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!