Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tibeti gomba - kefirgomba
de nevezik Kaukázusi kefirnek is
A
legenda szerint egykor egy professzor hozta haza, Magyarországra a
kefirgombát, miután Tibetben szerzetesek meggyógyították a daganatos
megbetegedéséből. Azóta pedig láncreakcióként terjed tovább
adogatása szomszédról szomszédra, a családban pedig rokonról rokonra.
De miben is rejlik a hatása? Mire jó tulajdonképpen?
Gyakorlatilag,
aki eddig kipróbálta, csak szuperlatívuszokban beszél a
tapasztalatokról. Ez a parányi gomba, amely úgy néz ki, mint egy mini
karfiol, kefirt erjeszt a friss tejből, aminek jótékony hatásai
ismertek. A szervezet anyagcseréjét helyre állítja, normalizálja a
bélrendszer mikro-flórájának működését, a tüdőre nézve is áldásos,
hiszen gyógyítja a hurutokat és a tüdőgyulladást. Tökéletes a
salaktalanításkor, mivel kivonja a nehézfémek alkotta sókat, vagy az
alkohol feldolgozása utáni végtermékeket. Hatással van az epe, a vese és
a máj működésére, a köveket feloldja, képződésüket gátolja. Antibiotikus
hatása is van, normalizálja a szénhidrátcserét, így a cukorbetegeknek
is igen ajánlott a napi alkalmazása, valamint a gyulladásos
megbetegedésekkor is nagy segítsége lehet a szervezetnek. És ha mindez
még nem lenne elég, akkor folytatódik gyógyerejének taglalása, hiszen az
allergiával való küzdelemben is igazi segítőtárs, illetve napjainkban
nagyon fontos lehet, hogy gátolja a rákos sejtek növekedését. Hat
ugyanakkor a magas vérnyomásra, a székrekedésre, gyomorégésre és az
emésztő szervek hurutjaira. Érdekes lehet, hogy mindezek mellett javítja
az emlékező tehetséget, az egész szervezetet fiatalítja, a gyulladt
bőrre kenve hűsítő, nyugtató hatású, bőrfiatalító, reumára, fájó
ízületekre is hat, illetve a nemi aktivitást is fokozza. Látható tehát,
hogy szinte nincsen is olyan terület, nincs is olyan szervünk, amire ne
lenne pozitív hatással. A gomba gyógyító hatásai: - Az allergikus megbetegedéseket megszünteti. - Gyógyító hatású szembetegségekre. - Megállítja az erek elmeszesedésének folyamatát. - Gyógyítja a májbetegségeket és az epehólyag gyulladásait. - Feloldja az epe- és vesekövet, megakadályozza azok képződését. - Gyógyítja a gyomorfekélyt. - Kiválaszt egy sor gyulladásgátló antibiotikumot (mely a
tej és a gomba anyagcseréje folyamán képződik), ezek megakadályoznak
különböző belső szervi gyulladásokat, főleg bakteriális és vírusos
eredetűt. - Kiegyensúlyozza a vérnyomást. - Megállítja a rákszövődmények fejlődését. - Megszünteti, vagy csökkenti a fáradtságérzetet, és a szervezet kimerülését. - Akadályozza a szervezet sejtjeinek korai elöregedését. - Gyógyítja a fogínygyulladást és egyéb gyulladásokat. - Állandó gyógyszer szedése esetén, annak elhagyását, szüneteltetését csak orvos utasítására és tanácsára szabad! A gombából készült kefir a következő tulajdonságokkal rendelkezik: - tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét - megakadályozza a rákos sejtek növekedését - az összes allergiás megbetegedést - az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt, stb. - normalizálja a bél mikroflórájának a működését Gyógyítja: - a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást. - a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket. - az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van. - a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét. Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól,
azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a
koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás
utáni végtermékeket. Alkalmazása: A gomba fehér színű, először 5*4 mm, majd a növekedési idő végén 40*50 mm átmérőjű lesz. Tévhit,
hogy csak bolti zacskós tejet haszálhatunk fel hozzá! Tehén, kecsek
illetve juhtejjel is készíthető, amelyből laktózmentes kefirt kapunk. Figyelem! A GOMBA FÉMMEL NEM ÉRINTKEZHET! A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag,
sűrűhálós tésztaszűrőn, vagy műanyag szűrőn keresztül. A szűrés után a
gombát hideg vízsugárral lemossuk az aludttej maradékától. Ezután a
gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel. Ha
a gombát nem tisztítjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel,
akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti
gyógyhatását és el is pusztulhat. 1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik. A szervezet reagálása az aludttejre: Egyes betegeknél, akiknek máj vagy veseproblémáik vannak, kellemetlen
érzés alakulhat ki ezen a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet
viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész
állapotra kiterjedő javulás következik be. Megemelkedik a tónus és
férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás. A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani. A
gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatjuk hűtőszekrényben a
felhasználásig. 20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb
hőmérsékleten lassabban. A gomba 3-4 héten belül kétszeresére
szaporodik. A kefirt naponta kell fogyasztani, lehetőleg állandó
időpontban, akár önálló ételként is. Megakadályozza a testben
visszamaradt anyagok rothadását. Kedvezően befolyásolja a betegségből
lábadozó állapotát. Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább 1
litert kell inni. A kefir nem gyógyszer, hanem élelmiszer. Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél. Mindebből
jól látszik, hogy igenis van alapja a természetes gyógymódoknak, hogy
olykor olyan egyszerű dolgok, mint egy erjesztő hatású kefirgomba. Fontos azonban, hogy alkoholt tilos fogyasztani a terápia alatt, valamint a csípős és erősen fűszeres ételeket kerülni kell.
A kefirben több hasznos baktérium is található, melyek jelentős
mértékben járulnak hozzá az emésztőrendszer megerősítéséhez, a gyomor
regenerációjához. Jótékony hatással van a különböző gyomor- és
bélbetegségekre, a bélflóra egyensúlyának fenntartására. Utóbbi könnyen
felborulhat antibiotikumos kezelés, stresszes élethelyzet, helytelen
táplálkozás hatására, ilyen esetekben is kifejezetten ajánlott kefirt
fogyasztani. Emellett magas a B-vitamin-, folsav-, niacin-, biotin-
tartalma, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vér
koleszterinszintjét és a vérnyomást, gátolja a rákkeltő anyagok
képződését, hatására csökken a májban a zsírlerakódás, gyorsul a
májregeneráció, és javul az összes ásványi elem felszívódása. Fontos
szerepe van a csontritkulás megelőzésében, az egyik legjobb
kalciumforrás. Kifejezetten gazdag D-vitaminban, mely növeli a
kalcium-felszívódás hatékonyságát a belekből, segíti a csontokba való
beépülését, ugyanakkor csökkenti a szervezet kalciumürítését. A savanyú
közeg miatt lassul a szervezetünkbe került C-vitamin lebomlása is. A
tejsavbaktériumok, -kultúrák felhasználásával savanyított
tejtermékekben a tejcukor részben lebomlik, ezért a laktózérzékenyek
többsége is fogyaszthatja. Tajvani kutatók kísérletei igazolták, hogy
immunglobulin-tartalmának köszönhetően megakadályozza a különféle
ételallergiák kialakulását.
A kefir ideális kiegészítője a fogyókúrának, diétának. Kalóriatartalma
alacsony, egy deciliter mindössze 50 kalóriát tartalmaz, ezért
használhatjuk bátran a zsírosabb tejföl vagy majonéz helyett
sütés-főzés idején. Egyszerűen készíthetünk könnyű salátaöntetet kefir
és fűszerek keverékéből friss zöldségek mellé.
Az egy-két kávéskanál gombára 2-2,5 dl tejhez elegendő.
Egy - két teáskanál gombát öntsünk le 2,5 dl szobahőmérsékletű tejjel
és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni,
mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk
szobahőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A
tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba
található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró. 17 nap alatt a
gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni
valaki másnak. Az aludttejet naponta 2* kell fogyasztani (egybe is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.
Megjegyzés : a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás! Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.
az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása,
amely különösen erős gázképződésekben nyilvánul meg. Ezért nem
javasolt az aludttejet reggel, munkakezdés előtt fogyasztani. Néha
gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni
az aludttej ivását.
Az aludttej ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik
magukat. 2 hónap múlva megszabadulnak néhány betegségüktől, 1 év múlva
pedig a szervezetük tökéletesen egészséges lesz. Az aludttejet
használhatjuk arcunk és kezünk bedörzsölésére, mivel akadályozza a
ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a
fáradtságot.
Az aludttej csökkenti az ízületi gyulladás és a reuma okozta
fájdalmakat. A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alkalommal.
Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha az aludttejjel átitatott kötést ráhelyezzük a sebre és cseréljük.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!