Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
![]() |
![]() |
![]() |
|
Az egybibés galagonya világos-piros gyümölcse nyersen túlságosan lisztes és nem túl aromás. Ellenben a belőle készített tea kifejezetten finom. A természetgyógyászatban a galagonyát vérnyomás-szabályozó és keringésjavító hatása miatt alkalmazzák. A kökény csak azután válik élvezhetővé, miután megcsípte a dér, ám akkor sem válik nyersen fogyaszthatóvá. Csak szárítás után nyeri el a finom, szilvára emlékeztető aromát. A csipkebogyóból nagyon finom lekvár készíthető, azonban a kimagolás és a belsejében található szőrök eltávolítása rendkívül fáradságos. Ha a gyümölcsöt szárítással konzerváljuk, megtakaríthatjuk ezt a munkát. Hosszabb ideig áztatva, a magvas vadgyümölcs vaníliára emlékeztető aromát ad. A savanykás ízű somnál, akárcsak a kökénynél, a kimagolás jóval egyszerűbb feladat. Nagyon könnyen elvégezhető olajbogyó-magozóval. A mahónia, borbolya és vörös áfonya gyümölcse novemberre szintén megérett, és alkalmassá vált az aszalásra. Elektromos aszalógépben a folyamat kb. 10 órát vesz igénybe, míg a sütőben történő szárítás maximum 50 fokon időigényesebb, 1-2 napot vesz igénybe. A galagonya nem hiányozhat a vadgyümölcsös sövényből, a csipkebogyó gazdag C-vitaminban, a kökényt az első fagy után kell leszedni, a som szeptember végétől érik. A szárított vadgyümölcs egészséges nassolnivaló. Nagyon finom müzlihez keverve, tejjel leöntve vagy teának is. |
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!