Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mit érne a karácsony hal nélkül?
Nem csak a hagyományos halászlé-rántott hal menü létezik.Olyan halételek ajánlunk,amelyek nem szokványosak,bármelyikkel különlegesebbé tehető az ünnepi ételsor.
Az ünnepek alatt ( is ) a legnépszerűbb a ponty,ami a teljes magyar haltermelés 85 százalékát adja.Összesen 24 ezer hektáron tenyésztenek halat Magyar országon.A karácsonyi ünnepek alatt fogy el az évi termelés 40 százaléka.Igazán jó halászlét csak pontyból lehet készíteni,ami elsősorban ennek a fajnak a nagyobb zsírsavtartalmával magyarázható,a halászlé ízét adó fűszermolekulák ugyanis zsírban oldódnak.
Fogyasztunk lazacot is,elsősorban ünnepkor.Már 1840-ben feljegyezték,hogy jótékonyan hat a szervezetre.A konyhánkba érkező lazacot azon nyomban használjuk fel,legkedveltebb a roston sült vagy grillezett lazac.A lazac önmagában,kevés fűszerrel is tökéletes,de ha van időnk,érdemes bepácolni a sütés előtt,és a pác ízével harmonizáló öntetet is készíteni hozzá.
Egyszerűen.
Sokan szeretik a busát,amely hazánkban nem őshonos,a hatvanas években telepítették be,és mivel jól alkalmazkodik az új környezetéhez,hamar elszaporodott.Puha,édes húsa van,fogyasztása zsírégető hatású.A busa nem túl szálkás,sőt a nagy példányokból ( 15-30 kg )vágott szeletekben csak nagyobb csontokat találunk.
A hake néven ismert hal-amelyet az otthonosabb hangzású,könnyebben ejthető hekkre keresztelt el a magyar-az 1960-as években jelent meg nálunk.
Feltételezhetően a jó minőségű magyar édesvízi halak exportja folytán bekövetkezett készlethiányt pótolták ezzel a tengeri hallal.A hal húsa fehér,kemény.Izomzatában nincs plusz csont,ezért tekinthető majdnem teljesen szálkamentesnek.A gerincről könnyedén leválik a hús,fogyasztása viszonylag biztonságos.
A hekket készíthetjük sütőben,grillezve,roston,serpenyőben.Könnyedén fűszerezhetjük,készíthetjük a franciákhoz hasonlóan zöld fűszerekkel összesütve,vagy az angolok által oly kedvelt fish & chips is sülhet belőle.
Forrás: TVR Újság 2015.december 21.-27. 52.Hét.
Lazacos spagetti.
http://www.jolkifoztem.hu/recept/lazacos-spagetti
Ponty bundába.
Hozzávalók:8 szelet ponty,1 tojás,5 dkg liszt,12 dkg dióbél,10 dkg vaj,só.
A dióbelet megdaráljuk.A pontyfilét letörölgetjük,,besózzuk,majd lisztben,felvert tojásban és darált dióba forgatjuk.A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba.Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk,és belehelyezünk négy halszeletet.Kis lángon,fedő alatt sütjük,nehogy a dió megégjen.Megfordítjuk,végül fedő nélkül ropogósra sütjük.A második adag hallal ugyanígy járunk el.Vaj helyett olajban is süthetjük.Burgonyapürével kínáljuk.
Forrás:TVR Újság 2015.december 21.-27. 52.Hét.
Busa vajban.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Pitébe zárt sós és édes finomságok.
Gyömbér-gyógynövény és fűszer.
Csemegekukoricát minden fogásba.
Körte,a nagylelkű ősz ajándéka.