Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Koriander (Coriandrum sativum) A koriander nálunk kevésbé ismert és használt fűszer, pedig igen jó.
Levelét és magját levesekbe, köretekbe, páclébe, pástétomhoz
tehetjük. Apróra vágott levele egy egyszerű zöldségleves
"megbolondítására" alkalmas, de óvatosan bánjunk vele. Magját az indiai
konyha használja sokat, olajban megpirítják, majd egészben vagy
összetörve keverik az ételekbe. Érdemes kipróbálni párolt sárgarépához.
Különösebb nehézség nélkül termelhető otthon is, bár magasabbra nő, így a
konyhaablakba nem alkalmas.
Jellegzetes fűszeres ízű, sültekhez, salátákhoz, mártásokhoz ajánlott. Óvatosan bánjunk vele, erős aromájú. Meg nem erősített hírek szerint vérnyomáscsökkentő hatású.
Kell-e a kakaót bemutatni? A kakaóport, amellyel találkoz unk, a
kakaófa erjesztett és megpörkölt magjából készítik, holland fejlesztés
alapján, és meglepő módon "csak" a XIX. században találták fel a porítás
módszerét. Általában édes italok-ételek készítéséhez használjuk, de
máshol sósakhoz is alkalmazzák, szemfüles receptgyűjtők találhatnak
ilyen recepteket is.Koffein és teobromin is van benne, ezektől élénkít a
kávéhoz hasonlóan. Enyhe vízhajtó és az anginás görcsöket is oldja. A
levelek főzete serkenti a szívműködést.A kakaócserjék részben a
dél-amerikai esőerdőkben nőnek, mentsük tehát az esőerdőket!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!