Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kertészkedjünk együtt vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Íme néhány hasznos tanács a betakarításhoz és tároláshoz. Szüret előtt mindenképp érdemes elolvasni!
1. Szüretkor kíméljük a gyümölcsfát (a diófát nem kell megverni, az almafáról csak a gyümölcsöt válasszuk le, de ne törjük le a jövő évi termést adó rügyeket)!
2. Idejében szüreteljünk; az éretlen gyümölcs savanyú, íztelen, a túlérett könnyen romlik.
3. Ügyeljünk arra, hogy a termény a szállítás idején se törődjön.
4. A leszedett/kiszedett terményt ne hagyjuk a napsütésen, szabadban; kerüljön minél előbb a tárolóba.
5. Leghosszabb ideig és a legkisebb romlási aránnyal a közepes méretű termények tárolhatóak.
6. Csak ép, egészséges, tetszetős terményt érdemes betárolni.
7. A tároló helyiség legyen tiszta és minden fertőzéstől (penész) mentes.
8. Gondoskodjunk a tároló rendszeres légcseréjéről. Enyhe időben éjszaka, hideg időben nappal szellőztessünk.
9. Időnként át kell vizsgálni a betárolt készletet és a beteg, romló, rothadó terményeket el kell távolítani.
10. A tárolás ideje korlátozott, ne támasszunk teljesíthetetlen követelményeket terményeikkel szemben.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!