Kertészet kert virágok növények: AZ ÉLET JELKÉPE: A BÚZAFŰ

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Kertészkedjünk együtt közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 652 fő
  • Képek - 20411 db
  • Videók - 466 db
  • Blogbejegyzések - 801 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 43 db

Üdvözlettel,

Kertészkedjünk együtt vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Luca napján a falusi asszonyok lapos tálkákba búzaszemeket szórtak, meglocsolták,és a kemence közelébe rakták. a karácsonyra kizöldülő veteményből a jövő évi termésre következtettek. A tálat a búzafűvel az ÉLET JELKÉPEKÉNT a karácsonyfa alá, vagy a terített asztalra tették.

 

A hagyomány szerint ünnepek után az arasznyi búzát állatokkal etették fel, hogy egészségesek maradjanak, és megóvják őket a rontástól. Az életet jelentő gabona friss hajtása azonban az emberek egészségét is óvja. A búzafű friss leve  értékes vitamin - és ásványianyag-forrás:

foszfor, kalcium, magnézium kálium nyomelemek, vas, mangán, réz jód, valamint A, B1, B2 B5 B10, E vitamin található benne. Létfontosságú fehérjéket,szénhidrátokat és telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Különleges színanyaga, a klorofil kedvezően hat a szívműködésre, az érrendszerre, az emésztésre. Számos bioaktív összetevője tisztitja a vért, és semlegesíti a sejtekben tárolt mérgeket. Mivel a búzafű nagyon rostos, inkább csak a kipréselt levét fogyasztjuk.

 

Ideális táplálék a bűzacsíra is. A mag valóságos tápanyagbomba, mindazt, az útravalót tartalmazza, ami az új élet születéséhez szükséges. Csírázás során olyan vitaminok, enzimek, nyomelemek keletkeznek, melyekkel a száraz mag nem rendelkezik. Megnövekedik a B- és C vitamin tartalma, aktivizálódnak a benne lévő enzimek, ezáltal az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok zsírsavakra bomlanak, így nagyon könnyen emészthetővé válik.

 

A modern tudomány igazolta a csírázó búza  és búzafű regeneráló, egészségvédő hatását.

 Különösen ilyenkor hasznos fogasztani, mert energiát ad, feltölti a szervezet vitaminraktárát, és támogatja az immunrendszer működését.

 

TIPPEK:

 

Csíráztatáshoz csak hántolatlan, vegyszermentes, kifejezetten erre a célra szánt búzát vásároljunk - bióboltokban kapható. Egy éjszakán át langyos vízbe áztassuk a megokat, majd terítsük a csíráztató tálba, és tegyük meleg helyre (20-220 Cfok) Napont kétszer öblitsük le,hogy a magokat megóvjuk a penészedéstől. 2-3 nap múlva megjelennek az apró csírák, ezeket salátába keverve fogyasztatjuk.

 

(Forrás: gyogyhir )

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

schrancz Erika üzente 12 éve

Évike! Én is kipróbáltam már, van egy speciális edény, amit a biotékában lehet kapni,
ezáltal nem kell félni, hogy megpenészedik a mag. Felül egy szitaszerű rész van, és
azon keresztül kell leöbliteni a magokat.
Egyébként lehet más magokat is csiráztatni, nagyon dicsérik a lucerna magot, mert
antioxidáns hatása rendkivüli.
Egyébként én már kipróbáltam, a dióhoz hasonló izét éreztem.
Az idén csak cserépben ültettem, a karácsonyfa alá, üde zöld szine van, még most
is őrzöm.

Válasz

Wolf Kornélia üzente 12 éve

Erika! Régebben rendszeresen csíráztattam búzát (minimum két éven keresztül állandóan), és vígan fogyasztottuk. A csírát a búzamaggal együtt kell enni. Szerintem finom, főtt kukoricáéhoz hasonló az íze.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szia Erika !Köszöi a cikket,bár már ismertem a hatását,de sosem csiraztattam étkezésre búzát.Te kipróbáltad már?Nem "ünneprontásból",de az unokáim kis hörcsöge is imádja a búzafüvet !!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu