Katona Katalin üzente 12 éve

Kedves Marcsi!
Nagyon szépek a növényeid!Látszik hogy szeretettel ápolod és gondozod őket!Legyen még sok örömöd bennük!

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Kedves Marika
Leírom, hogy hogyan kezeltem : 1.) táposviz;2.) táposviz; 3.) simaviz, 4.) sörösviz; 5.) simaviz; 6.) Bérescseppesviz; 7.) simaviz. Ezek után elölről kezdődik az egész, de a sörös öntözést abbahagyom, amikor a virágszár kibukkan a levél alól, vagy lagalább 10 cm hosszú nem lesz. A sör erősíti és hoz újabb leveleket, kihozza a virágszárat, erős légzőgyökereket hoz, de sötétití a levelek szinét is. De ha úgy látom, hogy a növényeim ( fakobb a levele ) igénylik a sörös öntözést , akkor kapnak.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Érdekes szép, nem mindennapos szine van.Mivel kezeled?? további sikeres kisérletezést!!!

Válasz

Böszörményi Istvánné üzente 12 éve

Mind kettő nagyon szép!!!!!!!!!!!

Válasz

Fábiánné Domokos Tünde üzente 12 éve

Kedves József!Látva ezeket a csodaszép virágokat én is kedvet kaptam pár orchideához.A sört már én is kipróbáltam azóta hoztak egy -egy új levelet.Egyébként ezek a nemes virágok a férfiakat szerintem jobban szeretik!Őket is meg kell hódítani ,udvarolni kell nekik,féltőn ,óvón simogatni őket.Ezt csak egy férfi tudja igazán!

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Szia András. ; Azért megkérlek, hogy a kép alatt lévő írást figyelmesen olvasd el , mert a szin erősítéséhez a " Béresscsepp " -ben lévő feloldott anyagok is hozzájárultak és még a kipróbálás allatt állóöntöző viz. DE elég rövid az idő ahhoz, hogy megbízható eredményt mondjak róla., Még lagalább három hét kell hozzá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Hogyan lett a világos lilából ilyen sötét szín? Perszer tudom, de akkor is, ez szinte hihetetlen!

Mostantól én is használni fogom a növényeknél a sört, hátha megmutatkozik náluk valami új!

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Igen , én minden kiivott sörösdobozt feltöltök vizzel és a növényekre öntöm, de legjobban a páfrány szereti, néha azonban a pohárból kiivott tejet töltöm fel vizzel és azzal is meg szoktam öntözni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

József! Bármely növénynél használható a sörös recept? Nekem orchideám nincs, de a páfránynál és rákvirágnál megpróbálom.

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Igen, ugyanis az orchidea tápban nincsenek olyan oldott állapotban lévő anyagok amik megtalálhatók a Béres cseppben pl. cink,vas,mangán, magnézium, réz, nikkel, molibdén
,bór,flor,kobalt. Azért kell ebből keveset belerakni, mert csak annyit vesz fel amennyire éppen szüksége van. Ez viszont javít az állapotán.

Válasz

Wolf Kornélia üzente 12 éve

Mit nem mondasz! Béres csepp az öntözővízbe? Mindig újat tanul az ember.

Válasz

Wenhardt Ádámné üzente 12 éve

Köszönöm és a választ is!:-))Kriszti

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Bocsánat de elfelejtettem, hogy tegeződhetünk. Tudom, hogy nem vagyok már fiatal, sőt több van mögöttem mint előttem, de amíg élek addig szeretni fogom a virágokat. Ha a lelkem eltávozik, semmit nem vihetek magammal, tehát addigis szeretnem kell a természet szép növényeit.

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Sajnálom de egyenlőre én sem tudom megmondani, hogy honnan lehet beszerezni, ugyanis ahová én megyek virágért azt mondják, hogy azt hozzák amit betudnak szerezni. ha esetleg találok szólok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Rád bizom András,ha úgy érzed ,de azt hiszem nem kell !Nem fogok Neked itt udvarolni,de sörrel,vagy anélkül,mindegy, igenis jó kondiban vagy és ez a lényeg !

Válasz

jochmann andrás üzente 12 éve

Éva ! Nem kellett volna valamit idézőjelbe tenni?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szia András !A félsiker is siker !A lényeg,hogy Te már nagyon szép vagy a sörtől !!

Válasz

Wenhardt Ádámné üzente 12 éve

Kedves József!
Gyönyörűek az orchideái!Szebbnél-szebbeket gyűjtött be!Gratulálok hozzájuk!
Mivel hozzám hasonlóan Ön is nagy rajongójuk,olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy esetleg tud valami tippet adni ahol különlegességeket lehet beszerezni?Most konkrétan Cattleya maximát keresek,de nem lehet fellelni a környezetünkben sehol sem.A MOT-os orchidea kiállításon sem találtam tavaly!!!Köszönöm!
Kriszti
Ui: Tegeződhetünk?

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Kedves András
Ajánlom, hogy sörös poharadba rakjál vizet és öntsd rá a növényedre, de vigyázz, hogy el ne sokalld.Én is iszom néha sört és a sörös dobozba vizet öntök. Körbelötyekölöm és ráöntöm a páfrányra, rákvirágra, a szamárfejlevélre stb. A szamárfejlevél hajtása addig nem is akart megindulni amíg meg nem kapta a sörét. Most meg nem merek már ráönteni, mert nyúlik mint a rétes tészta.

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Az orchidea akkor érzi jól magát, ha a gyökere a cserépben sürű. Csak akkor érdemes átültetni ha túrja ki magát a cserépből. Figyelembe kell venni, hogy csak egy újjnyi val lehet nagyobb a cserép. Ültetések előtti időben figyelni kell a növényt, hogy nem rothad e a gyökere. Ha igen akkor ki kell venni a cserépből, meg kell tisztítani és csak ezután szabad visszaültetni. Volt rá példa, hogy hiába nagy a növény ha csak egy vagy két gyökere maradt, akkor bizony kisebb cserépre van szükség. Mindig akkora cserépre van szükség amekkorába a gyökér belefér. Gondoljátok meg azt, hogy a csecsemőre sem adunk felnőtt ruhát, csak akorát ami ráillik.

Válasz

jochmann andrás üzente 12 éve

Az enyémek miért nem ilyen szépek? pedig én is mindennap iszok sört.

Válasz

Ujj józsef üzente 12 éve

Kedveskéim, miért nem mentek fel a profilomra, ugyanis a blogomba beleírtam egy pár orchidea öntözési, ültetési és egyébb információt.. Csak az a baj, hogy eddig még nem ment fel senki, pedig nagyon sok jó tanács van fent. Egyébbként a tápos öntözések között, negyedévenkét két sörös öntözést viszek csak be, és két bérescseppes öntözés is szerepel. és ezt ez a virág éppen ezt mutatja. De van még ami még csak most fog kinyílni.

Válasz

Szabó Gizella üzente 12 éve

Meseszép.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szia József !Ngyon szép erőteljes az orchideád!A sörös öntözést ajánlottam az orchidea kedvelő barátnőmnek,aki máris sikerről számolt be.Ezúton közvetitem köszönetét .Üdv:Éva

Válasz

Lacziné Marika üzente 12 éve

József! A nevedet írhatnád úgy is hogy Ujj József orchidea doktor. Elképesztő ötleteid vannak, de működnek.

Válasz

Böszörményi Istvánné üzente 12 éve

Sziasztok!Nagyon szép!Tanácsot kérek tőletek.
Most virágzott el az orchideám, és szeretném át ültetni. Nagyobb cserépbe rakjam _e át,
vagy mehet vissza a régibe?Nem kérdezem, József vagy aki tudja írja már le az egész menetet ,hogy csináljam.Mert semmit nem tudok. Előre is köszönöm

Válasz

jochmann andrás üzente 12 éve

József! Te már lassan doktori disszertációt írhatnál az orchideákról. Én egyet ültettem át azóta nem férek tőle, de virágot azt nem hoz. A levelei hatalmasak, csak nőnek-nőnek.

Válasz