[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Rendben Éva! Még én sem próbálkoztam vele, de remélem sikerülni fog.

Válasz

schrancz Erika üzente 12 éve

Nagyon érdekes, ahogyan egy csomóban érnek.
Mennyivel finomabb lehet, ha közvetlen a fáról lehet enni,mint a hűtócamionból
a boltokba került banánt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szia András !Nagyon kedves vagy,de köszönöm szépen nem kérek télálló banáncserjét.Az én kertemben tuti,hogy a gondos takarás ellenére is kifagyna.Nekem vagy 16 éven át volt szobai,törpe banánom,csak az nem virágzott,mint a most kaphatóak,melyeket kimondottan a virágért tartanak.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Éva! Ha lesz kicsinye szívesen küldök belőle és mindenkinek akinek kell. Remélem már jövőre beindul hozni a sarjakat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marika! Az enyém télálló fajta. A levelei lefagynak és magasan lombbal takarni kell. Biztos kell még neki egy pár év, mert még nagyon kicsike.

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 12 éve

Gyönyörű szép ez a banánfa!

Sok-sok szerencsét kívánok hozzá!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én ,a magam részéről már szivesen lemondanék akár a banántermésről is egy szépen virágzó,kissebb méretű banáncserje kedvéért.

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

András!!!Otthon nagyon sokan szüretelnek banánt!!!csak a téli idöt kell biztonságos, fagymentes helyen töltenie.!!!! Sok türelmet, és sikert kivánok!!!

Válasz

Szabó Gizella üzente 12 éve

Biztosan nagyon finom lehet a banán én is nagyon szeretem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

B. Marika! Ne aggódj, nem lesz semmi bajod az etilén gáztól, csak mielőtt felnyitnád a gyümölcsöt ajánlatos megmosni, így nem kerül a gyümölcshúsra az etilén. Anélkül sem történik semmi, csak esetleg hasmenés. Ennél komolyabb nem eshet szóba.Most tanultunk csütörtökön kémia órán az etilén gázról és felmerült ez a téma is.

Marika! Nagyon szép a banánod.
Szerintetek az enyém ezen az éghajlaton valaha is fog érlelni? Már mielőtt meg lett volna a csemetém, azt vártam, hogy magam szüretelhessem!

Válasz

Both Mária üzente 12 éve

Ez lenne a nekem való hely!
Marika,az etilénl gázzal érlelt banánban van valami káros?
Nem rég hallottuk a tv.-ben,hogy miután behozzák az országba,nagy raktárakban érlelik etilén gázzalÉn imádom a banánt,ritka az a nap amikor nem eszem legalább egyet.Aférjem riogatott,hogy ártalmas a gáz miatt,de mondom már 70 évesen igazán nem számit.Inkább a banán!

Válasz

Abi Karam Samirné Marika üzente 12 éve

Hát !!! köszönöm a kedves érdeklödéseteket. Ahol én élek, van tél bizony!! söt nálunk a hegyeken már 1/2 m -s hó is van már!!Pedig Magyarországtól 3000km,-re délre élek!!!
Minden ami a fán éri el a majdnem teljes beérést sokkal finomabb, mint ami zölden szüretelt, és kamrában érlelt!!! S ez bio még hozzá.A banánt nem kell permetezni!!Csak az érlelésnél etilén gázzal érlelik meg.

Válasz

Wolf Kornélia üzente 12 éve

Váo, Marika! Jól látom? Légyszi, meséld el, milyen íze van a fán érett, frissen szedett banánnak! :-)
Németországi vendégeink a falevelek közül elővillanó, érett sárgabarackok láttán ugyanilyen kíváncsisággal vegyes izgalmat érezhettek, mint most én a banánjaid látványától.

Válasz

Szupper Mária üzente 12 éve

Kedves Marika!Ahol Te élsz, ott nincs tél?Sok szép újdonságot mutatsz, amiről mi még nem is halottunk!Ha nem gond, írjál magadról is!Üdv:Marika

Válasz