Wolf Kornélia üzente 12 éve

Ugyan, hagyd már, Babi! Barátok közt vagy!
Én is néha bődületes hibákat vétek a gépelésnél, mégsem jutott eszembe egyszer sem, hogy emiatt bárki analfabétának nézne itt a klubban. :-)

Válasz

Kiss Kamilla üzente 12 éve

Feltettem a képeim közé. Ez a címke már Amerikában is járt. A fiam mikor kinn volt ezt vitte ajándékba a vendégül látóinak. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Pár órát.Megint kapkodok:(

Válasz

Kiss Kamilla üzente 12 éve

Én anyukámtól így tanultam, csak egy pöttyöt a tetejére.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kamilla! Jó a recepted,de ha sóval teszed el,teljesen felesleges a szalicil.Én mindegyiket,készítem,erőset,édeset,paradicsomosat,de soha nem teszek bele tartósítót. Jaj,igazad van az ételítzesítőnél,én is rakok bele lestyánt.Üdv:Babi

Válasz

Wolf Kornélia üzente 12 éve

Ili, Babi és Kamilla! KONYHATÜNDÉREK vagytok! :-)

Válasz

Wolf Kornélia üzente 12 éve

Fényképezd le a cimkét, légyszi! :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én is hoztam egy receptet.Ha kéritek,van még:-)
Bazsalikomos paradicsom:
Minden kg lepasszírozott paradicsomhoz, 3 evőkanál aprított friss bazsalikom szükséges. Ehhez inkább húsos paradicsomot használok fel.
Miután a paradicsomot lepasszíroztam, pár áráig állni hagyom. A sűrűje az edény alján marad. A tetejéről lemerem a levet, és a sűrű lét felteszem főni. Amikor felforrt, beleteszem a bazsalikomot, majd bő szájú üvegekbe töltöm. Száraz dunsztba teszem.
A fennmaradó lét is felhasználom. Minden1/2 l léhez, apró kockára szelt 10db paprikát, 10 db paradicsomot, 3db vöröshagymát, 3 ev. kanál friss bazsalikomot, 1 ev. kanál friss oreganot 15 db zúzott fokhagymát adok. Felforralom,leraszírozom,ujraforralom. Etzt is üvegekbe töltve száraz dunsztba, teszem.
Negyon sok ételhez fellehet használni ezt a szószt.

Válasz

Kiss Kamilla üzente 12 éve

Én is vettem a múltkor egyfajta ételízesítőnek mondott akármit, de az csak egy kis sárga ételszínezővel elkevert só volt. Sikerült annyira elsóznom vele a levest (pedig annyit raktam bele, amennyit szoktam - na ezt nem kellett volna), hogy nem győztem hígítani, persze az már nem lett olyan. Én még raknék bele lestyán (a vegeta alapfűszere) levelet is, egyébként jó a recept. Én szoktam csak petrezselymet és csak zellert külön is sózva eltenni, azt botmixerrel szoktam felaprítani. egy réteg zöldség, egy réteg só, ez majd levet enged és a tetejére egy ici-pici szalicilt rakok. Már Erős Pistát sem veszek évek óta, azt is magam csinálom. A pritamin paprikát és az erős piros paprikát ledarálom (ipari mennyiségben kell gyártanom, ezért erre speciális aprítógépem van) és egy napig lesózva hagyom állni, majd (csak 2 dl-es) üvegekbe rakom szintén egy pici szalicillal. A családom ezt úgy hívja, hogy Erős Kamilla. :) Már van saját címkéje az üvegeknek.

Válasz

Wolf Kornélia üzente 12 éve

Köszi, Babi! El nem tudtam képzelni, hogy mi a csodával darálhatnám le. :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ja,és amit húsleveshez használok,abba nem teszek paradicsomot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ilike! Nagyon jó a recid! Ugyan így készítem én is,de szárítva még nem próbáltam.Köszi,kipróbálom.
Kornélia! Bár nem tőlem kérdezted,én pl.húsdarálon,a legkisebb lyukon szoktam ledarálni.

Válasz

Wolf Kornélia üzente 12 éve

Szia Ili!
Tetszik a cikked! Volna egy kérdésem: milyen eszközzel darálod le a zöldségeket? Üdv. Kornélia

Válasz